Temat: Pomoc dla osoby zaczynającej przygodę z PTCG ale grającej towarzysko.
Siemka, moja znajoma bardzo mnie zachęca do pogrania w pokemony. Ja, że miałem okazję pograć w swoim życiu w trochę karcianek to bardzo jestem zainteresowany tym pomysłem (grałem dużo w Wow tcg i w kilka innych karcianek zdarzyło mi się zagrać np. magica). Dziś przyszła do mnie ze swoją i pożyczoną talią i grało mi się przyjemnie. Tak więc chciałbym zacząć grać i mam kilka pytań. Zaznaczę, że grać zamierzam raczej amatorsko nie interesują mnie turnieje bo już jestem za duży niestety na wydawanie kasy na karty ale nadal uczę się w szkole więc krucho z pieniędzmi. Chciałbym się po prostu mieścić w standardzie przynajmniej obecnym z talią i mieć szansę ją troszeczkę rozbudować ale niewielkim kosztem by była grywalna. Dodam jeszcze, że talia koleżanki to jak się nie mylę Starter Sun&Moon Crimson Invasion z Hydreigonem na pudełku.
1. Jaki starter waszym zdaniem powinienem kupić? (najważniejsze jest to by nam się przyjemnie grało ale nie ukrywam, że chciałbym też wygrywać i chętnie ją rozbuduję)
2. Jakie dodatki obejmuje teraz standard?
3. Co jaki czas standard się zmienia i ogólnie jak to wygląda w pokemonach?
4. O co chodzi z graniem online, czy posiadane karty można używać w tej wirtualnej kolekcji?
Dodatkowo chciałbym prosić o dowolne wskazówki, rady i przydatne informację.